Voor een voordelige occasion en export!
 
 

Groene Kaart

 

Eenmaal als een voertuig geëxporteerd is dan mag deze niet meer weg op, tenzij deze voorzien wordt van een tijdelijk kenteken. Dit tijdelijk kenteken wordt geleverd inclusief tijdelijk verzekering (Groene kaart) en is 14 dagen geldig. Per Nederlands kenteken, exportkenteken of chassisnummer kan de tijdelijke verzekering eenmalig met 14 dagen verlengd worden. Met de groene kaart bent u WA-verzekerd en heeft u een internationaal verzekeringsbewijs dat geldig is in meer dan 45 landen zowel binnen als buiten de EU. Bekijk hieronder de landen waar de verzekering dekkend is.

Groene kaart voor ieder voertuig

Een groene kaart is niet alleen beschikbaar voor een personenauto’s. Net als een personenauto dienen ook vrachtwagens, motoren, caravans en aanhangers te worden verzekerd wanneer deze de weg op gaan richting het bestemmingsland door middel van een groene kaart. 

Vooral bij aanhangers en caravans is het belangrijk dat deze een aparte verzekering krijgen. Mocht u met een combinatie vertrekken, dan valt een aanhanger niet onder de verzekering ook niet als deze ongeremd is!

Vooral in Duitsland wordt hier streng op gecontroleerd.

Het aanvragen van een groene kaart

Om een groene kaart aan te vragen hoeft u geen rekening te houden met een lange levertijd. In principe is een aanvraag binnen vijf minuten geregeld en kunt u de groene kaart direct meenemen. Uiteraard kunnen wij deze ook direct digitaal aanleveren of met de post versturen zodat deze de volgende werkdag binnen is.

Om de aanvraag voor u te regelen is het volgende nodig:

  • Kopie kentekenbewijs
  • Gewenste ingangsdatum verzekering
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Adresgegevens


Transitokenteken kenteken verzekeren

In Nederland kan er ook worden gekozen voor het aanvragen van een doorvoerkenteken, beter bekend als een transitokenteken. Dit kenteken is voor voertuig zonder Nederlandse registratie. Het afgeven van een transitokenteken kan enkel gebeuren door middel van een keuring bij de RDW. U krijgt hiervoor een tijdelijk kentekenbewijs, maar nog zonder verzekering. Door middel van een groene kaart kunt u dan het voertuig verzekeren, zodat u zonder problemen de weg op kan.

Wilt u direct een groene kaart aanvragen of meer informatie neem dan contact met ons op of maak een afspraak via dit formulier.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info