Voor een voordelige occasion en export!
 
 

Auto Uitvoeren


Een auto uitvoeren, het klink lastiger dan het daadwerkelijk is. Bij 123autoexoprteren.nl helpen wij u graag met het snel uitvoeren van uw auto op een transparante manier. Er zijn vele redenen te bedenken waarom u een auto zou willen uitvoeren, echter allemaal komen ze op hetzelfde neer. Het moet geregeld worden. Daarbij is het wel van belang dat u weet wat u nodig heeft in bestemmingsland om de uitgevoerde auto weer in te kunnen voeren. Wilt u hierover advies? Vraag dit dan hier aan! Het is belangrijk dat u een aantal dingen alvast goed op orde heeft, zodat u het uitvoerproces in één zucht kunt doorlopen. Voor het uitvoeren van een auto of ander op kenteken geregistreerd voertuig moeten wij de volgende dingen van u weten of ontvangen:

  • Originele Nederlandse kentekenplaten
  • Kilometerstand van het voertuig
  • Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
  • Geldig legitimatiebewijs


Binnen luttele minuten kunnen wij de auto uitvoeren en zal uw verplichting voor het betalen van wegenbelasting automatisch vervallen. Daarnaast ontvangt u van ons de volgende twee documenten die tijdens het verdere uit- en invoerproces van belang zijn.


  • Kentekenbewijs deel II
  • Vrijwaringsbewijs


Het kentekenbewijs deel II is belangrijk voor het invoeren van de auto in het bestemmingsland, zonder dit document is dat niet mogelijk. De vrijwaring heeft u nodig voor het opzeggen van de verzekering.

Met een uitgevoerde auto de weg op


Eenmaal als u van ons een uitvoerverklaring en vrijwaring heeft gehad mag u niet meer de weg op met de auto, tenzij u ervoor kiest om een tijdelijk kenteken af te nemen. Dit tijdelijk kenteken bestaat uit een tweetal witte kentekenplaten en een 14-daagse verzekering (Groene Kaart). Bij het aanvragen zullen deze platen direct worden aangemaakt en worden verzekerd. Oftewel u kunt na het uitvoeren van de auto direct de weg op! De Groene kaart is een WA-dekking waarmee u in heel Europa verzekerd bent. Eventueel kunt er ook voor kiezen om nog Car Assistance erbij te nemen waardoor u bij pech in het buitenland zal worden geholpen. Voorwaarden van deze Car Assistance vindt u hier.

Een auto uitvoeren met BPM


Bij het uitvoeren van een auto kan het zijn dat u recht heeft op het terugvragen van de rest-BPM. Bij de eerste tenaamstelling van de auto in Nederland is er een BPM bedrag betaald op basis van uitstoot en uitvoering van de auto. Naarmate de auto ouder wordt neemt dit bedrag met een bepaald percentage per maand af. U heeft recht om BPM terug te vragen als de auto voor het eerst in Nederland is geregistreerd na 16 oktober 2006. Let wel, BPM kunnen wij pas voor u terugvragen als wij een kopie van het nieuwe registratiebewijs hebben. Meer informatie over BPM teruggave vindt u hier.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info