Voor een voordelige occasion en export!
 
 

Zulassung (Duitse brief)

 

Een veel gebruikte Europese registratie is een zogenaamde Kraftfahrzeugbrief (KFZ-brief), ook wel bekend als ‘Duitse brief of Zulassung’. 

Een KFZ-brief is een duurzame Duitse registratie die in sommige gevallen een logische en handige oplossing na het exporteren van een Nederlands voertuig.


Voordelen van een Duitse brief voor een export auto


In de meeste gevallen wordt een Duitse brief om de volgende reden aangevraagd: BPM terugvraag. Om BPM terug te vragen dient een voertuig namelijk een duurzame registratie bewijs te hebben in een EER land. Bij het verkopen van een voertuig met BPM aan een persoon in buitenland loopt u risico. Namelijk dat er geen kopie van het registratie bewijs wordt aangeleverd en dat u daarmee geen BPM kunt terugvragen. In principe kunt u hier kiezen voor twee mogelijkheden: U houdt het BPM bedrag als borg of u exporteert het voertuig met een Duitse brief.

De andere reden voor het aanvragen van een Duitse brief is de goede acceptatie. Internationaal is een Duitse brief een vaak gebruikt middel omdat deze bijna ieder land geaccepteerd wordt. U zou met een Nederlands kentekenbewijs nog wel eens tegen het probleem aan kunnen lopen dat deze niet genoeg gegevens bevat. Volgens de regels zou ieder Europees land een andere Europese registratie moeten accepteren. Echter in de praktijk blijkt dat ieder land hier toch zijn eigen regels voor heeft verzonnen.

Aanlevereisen van een KFZ-brief


Om een Duitse brief voor een voertuig aan te kunnen vragen dient het voertuig over een APK te beschikken die nog minimaal 5 dagen geldig is. Daarnaast ontvangen wij graag de volgende zaken:


  • Uitvoerverklaring
  • Oude kentekenbewijs (kentekenkaart of kentekenpapieren)
  • APK-formulier
  • COC/CVO (in sommige gevallen)


Houdt erbij het aanvragen van een Duitse brief rekening mee dat dit minimaal 2 werkdagen in beslag neemt en dat er vervolgens geen Nederlands tijdelijk kenteken voor het voertuig meer kan worden afgegeven. In plaats daarvan zal het voertuig per trailer moeten worden vervoerd of met een buitenlands kenteken. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info