Voor een voordelige occasion en export!
 
 

Uw auto exporteren? Wij helpen uw daarbij!


Er kunnen verschillende redenen zijn om een auto te willen exporteren. Wellicht gaat u zelf emigreren, wilt u uw auto weggeven aan iemand in het buitenland, of brengt uw model in het buitenland meer op en wilt u daarom overgaan tot de export van uw auto. Hoe dan ook, het exporteren van een auto heeft het een en ander om het lijf, en daarom is het verstandig om de exportprocedure te laten faciliteren door een bedrijf met voldoende kennis van zaken en ruimschootse ervaring in het exporteren van auto’s. Dit bedrijf hebt u gevonden in 123autoexporteren.nl. Jaarlijks verzorgen wij de exportdocumenten van honderden voertuigen, kunnen wij u helpen aan exportkentekenplaten en een tijdelijke exportverzekering, en daarnaast kunnen wij u deskundig adviseren over de procedures die gevolgd moeten worden in het land van bestemming. Bij onze vestiging te Dronten kunt u terecht voor de volledige afhandeling van de exportprocedure.

Als u uw auto wilt exporteren, dan dient de auto te worden uitgeschreven uit het Nederlands kentekenregister. Bij 123autoexporteren.nl regelen wij dat graag voor u. Jaarlijks begeleiden wij de export van honderden voertuigen naar zowel binnen als buiten de EU. 

Wilt u direct actie ondernemen? Neem dan contact op of stuur ons een bericht.

Om een auto voor u te kunnen exporteren dienen wij te beschikken over een aantal zaken. Alleen met deze documenten kunnen wij de auto officieel aanmelden voor export. Eenmaal als de export is goedgekeurd bent u gevrijwaard van het betalen van wegenbelasting en uw verzekering (deze dient u zelf op te zeggen). 

De zaken en documenten die wij van u nodig hebben zijn:

  • Originele Nederlandse kentekenplaten
  • Kilometerstand van het voertuig
  • Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
  • Geldig legitimatiebewijs (ID of paspoort)
  • De huidige adres gegevens van de persoon die op de ID of het paspoort vermeld staat.


Extra opmerkingen en aandachtspunten:

  • Net geÏmporteerde voertuigen: Wanneer het te exporteren voertuig een geÏmporteerd voertuig is dan moet het voor dat we het kunnen exporteren eerst op een persoonlijke titel hebben gestaan. (geen bedrijfsvoorraad).
  • Kenteken Cart: Diverse landen accepteren geen papieren kenteken meer en eisen dat er een plastic kenteken cart aanwezig is.
  • Een export terug draaien: kan alleen als wij dit binnen 14 dagen kunnen melden bij de RDW. En de kosten zijn dan 75,– euro. In alle andere gevallen moet het voertuig opnieuw worden ingevoerd. En bij de RDW ter keuring worden aangeboden en zijn de kosten die de RDW berekend voor uw rekening.
  • Een COC (type goedkeuring): kunnen wij in sommige gevallen niet leveren (bv oudere voertuigen) en zullen door u zelf via de importeur of leverancier – fabrikant moeten worden aangevraagd. (Of onze COC verklaringen wordt geaccepteerd in het land van aankomst is uw eigenverantwoording).


Via ons systeem kunnen wij de auto uitvoeren in het register van de RDW. Dit is een kwestie van een aantal minuten waar wij voor u netjes het proces doorlopen. Eenmaal als dit achter de rug is krijgt u van ons een tweetal nieuwe documenten. Het Kentekenbewijs deel II en een vrijwaringsbewijs. Op het kentekenbewijs deel II staat de nieuwe eigenaar vermeld en de overige informatie van het voertuig. Dit document is vanaf dat moment het belangrijkste document bij het voertuig. Alleen hiermee kan het voertuig in een ander land worden ingevoerd. 

Let op:  u mag nu met het voertuig niet rijden en alleen op transport worden gezet. Wilt u wel rijdend het land verlaten, lees dan hieronder verder.


Auto exporteren met Groene Kaart


Als een auto is geëxporteerd mag u niet zomaar de weg op, omdat de auto niet meer verzekerd is en geen kentekenplaten heeft. Echter in de meeste situaties zult u altijd nog een stuk moeten rijden met de auto, bijvoorbeeld naar het land waar de auto geregistreerd dient te worden. Bij 123autoexporteren.nl kunnen wij u van dit gemak voorzien. Naast het exporteren van het voertuig kunnen wij deze ook direct tijdelijk verzekeren, zodat u meteen weg kunt rijden. U krijgt van ons een tweetal witte kentekenplaten en een bewijs dat het voertuig vanaf de ingangsdatum voor 15 dagen is verzekerd. Lees meer over de Groene Kaart hier.


Auto exporteren en BPM terugvragen


Is uw auto voor het eerst in Nederland geregistreerd na 16 oktober 2006? Dan heeft u in het overgrote deel van de gevallen recht op teruggave van de rest-BPM. De Belasting van personenauto’s en motorrijwielen is per auto anders en neemt per maand af. Bij 123autoexporteren.nl kunnen wij voor u kijken hoeveel rest-BPM er nog in het voertuig zit en kunnen wij dit voor u terugvragen. Meer informatie of BPM terugvragen vindt u hier.
 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info